TRABEKULAS SLT Q

varioTRABEKULAS SLT Q – Sw. Nd:YAG sa udvostručenjem frekfencije 532nm

(laser za glaukom)

Laserska terapija koja može da zameni upotrebu lekova u tretmanu hroničnog glaukoma otvorenog ugla ( OAG ) Kliničke studije sprovedene na Harvardskoj Medicinskoj Školi , u Bostonu , USA , i na Univerzitetu u Arizoni , pokazale su da selektivna trabakuloplastika ( SLT ) može da bude bezbedna i efektivna metoda za smanjenje intraokularnog pritiska ( IOP ) kod pacijenata sa hroničnim glaukomom otvorenog ugla ( OAG ). Rezultati su pokazali da je nakon tretmana laserom IOP pao za oko 7-8 mm Hg u toku prvog dana.

Da bi omogućili oftalmolozima da upotrebe preciznu optiku i lako rukovanje laserom, razvili smo specijalni dodatak za priključenje lasera na Haag Streit BQ špalt lampu. Zadnje pokretno ogledalo, unutar iluminacione kule špalt lampe, može vrlo lako da se ukloni, što omogućava redovno korišćenje špalt lampe bez ikakvih ograničenja. Špalt lampa može da se koristi u sprezi sa tonometrom ili video nastavkom. Zaštitni filter za doktora se automatski aktivira po iniciranju laserskog impulsa. Preporučuje se upotreba Goldmanovih ogledala .

Glavne prednosti uređaja su minimalni prenos toplote i minimalna oštećenja okolnog tkiva, dobro prihvatanje od strane pacijenata, snižavanje IOP već tokom prvih 12 sati od tretmana, selektivnost i mogućnost ponavljanja tretmana.

TOP